Infografikat

Asociacioni i Komunave Serbe: Kuptimi i Pikëpamjeve Kundërthënëse të Shqiptarëve dhe Serbëve

Marrëveshja për Asociacionin/Bashkësinë e Komunave me Shumicë Serbe shënon gurthemelin e mosmarrëveshjes në dialogun mes Kosovës e Serbisë, të ndërmjetësuar nga BE-ja. Serbët e Kosovës janë komuniteti më i prekur nga krijimi i Asociacionit të Komunave Serbe, megjithëse ata po ashtu janë edhe grupi më i margjinalizuar në procesin e Brukselit. Hulumtimi i motiveve, shqetësimeve dhe i dëshirave të serbëve për sa i përket Asociacionit ka kohë që është lënë pas dore, duke prodhuar kështu një humnerë të madhe informative. Përgjigjet e mëposhtme paraqesin pasqyrën e asaj se çfarë mendojnë serbët e katër komunave serbe të veriut për Asociacionin.