Artikuj

Marrëveshja që e mundësoi bashkëpunimin rajonal

Përgjigjuni shpejt, cila është marrëveshja më e rëndësishme që kanë arritur Serbia dhe Kosova? Me...

Hyrje-Dalje

I.  Festivali më i madh i muzikës në Ballkan e një ndër më të mëdhenjtë...

Marrëveshja e harruar për vulat doganore

Dialogu teknik Kosovë-Serbi i ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian filloi në Bruksel në mars 2011. Një...

Mendimi personal për Marrëveshjen e Brukselit për Drejtësi

Para Marrëveshjes së Brukselit për Drejtësi ishin dy sisteme gjyqësore që vepronin në të njëjtën...

Puna e policisë në veri të Kosovës pas Marrëveshjes së Brukselit

Kanë kaluar gjashtë vjet nga zbatimi i marrëveshjes për integrimin e strukturave të policisë serbe...

Prindërit e mi, pjesëmarrës në seminar

Para marrëveshjeve të Brukselit, Kosova dhe Serbia kanë qenë të mbyllura hermetikisht, dy sisteme të...

Përshtypjet e mia për integrimin e gjyqësorit në Mitrovicë

Jam prokurore në Gjykatën Themelore të Mitrovicës. Jetoj në Mitrovicën e Veriut bashkë me familjen...

Marrëveshjet e Brukselit: Ndikimi i Tyre në Jetën Tonë të Përditshme

Marrëveshjet që kanë dalë nga Dialogu i Brukselit kanë arritur të ndikojnë pozitivisht në jetët...

Kjo lëvizje e vazhdueshme …

Kishte kohëra kur qytetarët e Kosovës e kishin shumë të vështirë të shkonin në Serbi....

Liria E Lëvizjes Në Kosovë – Ndërmjet Marrëveshjeve Formale Dhe Realitetit

Artikulli origjinal është publikuar në faqen e OJQ Aktiv dhe mund ta lexoni këtu. Autor: Boban Stojanović...

Efektet e marrëveshjeve teknike: Perspektiva rome

Komuniteti rom është njëri nga komunitetet më të margjinalizuara në Kosovë. Në mesin e problemeve...

Ngarkesë toksike, transportim i sigurt – Efektet e zbatimit të Marrëveshjes mbi Certifikatat ADR

Marrëveshja për njohjen reciproke të certifikatave ADR (25 prill 2016) në mes të Kosovës dhe...